+ គ្រឿងផ្សំ
– ឆ្អឹងជំនីជ្រូក ៤០០ក្រាម កាត់ដុំ
– ក្រូចពណ៌លឿង ១ផ្លែ (យកទឹក)
– ទឹកស៊ីអ៊ីវ ២ស្លាបព្រាបាយ
– ស្ករស ១ស្លាបព្រាកាហ្វេកន្លះ
– ម្រេច កន្លះស្លាបព្រាកាហ្វេ
– ម្សៅមី ១ស្លាបព្រាកាហ្វេ
– ទឹកខ្មេះ ១ស្លាបព្រាកាហ្វេ
+ វិធីធ្វើ
១. មុនដំបូងយកឆ្អឹងជំនីជ្រូកមកប្រឡាក់ជាមួយ ទឹកស៊ីអ៊ីវ, ស្ករស និងម្រេចឲ្យសព្វ។
២. យកចានមួយមកលាយទឹកក្រូច, ទឹកខ្មេះ, ស្ករស និងម្សៅមី រួចកូរចូលគ្នាឲ្យសព្វ។
៣. យកឆ្អឹងជំនីដែលប្រឡាក់រួចមកដាក់បំពងឲ្យឆ្អិនប្រហែលជា ៣-៤នាទីស្រង់ទុក។
៤. ដាក់ប្រេងឆាចូលក្នុងខ្ទះបន្តិចទុកឲ្យក្តៅចាក់ទឹកក្នុងចានចូលទុកឲ្យពុះដាក់ឆ្អឹងជំនីជ្រូកបំពងចូលឆាជាមួយគ្នាឲ្យចូលជាតិជាការស្រេច៕
0 comments:
Post a Comment